CATALÀ

DANI ALVAREZ, fotògraf, músic i serveis culturals

FOTOGRAFIA

Fotògraf autodidacte, vaig començar a fer fotos de concerts el 2011, amb especial predilecció pels grups de jazz de Barcelona.

He fet dues exposicions: “The way you look tonight, jazz ara i aquí” al bar La Ramona de Barcelona (abril-juny de 2013) i “En què pensen els músics”, estrenada a la galeria Artèria d’Igualada dins l’Estival de Jazz (juny-agost de 2015) i que ha passat des de llavors pels festivals de jazz de Vic, Banyoles, Sa Pobla i Alcúdia, la sala Artte de Barcelona, el bar Rita de Palma i els centres cívics L’Elèctric (Les Planes) i Urgell (Barcelona).

Aquí podeu llegir l’entrevista que em fan fer a Enderrock amb motiu d’aquesta exposició.

Formo part de l’equip de la revista Qualsevol Nit i he col·laborat puntualment amb Sons de la Mediterrània.

Hi ha fotografies meves als CDs Cant espiritual de Carles Dénia, Desirem de Rusó Sala (Microscopi), Una y el universo, d’UNA (Columna música), Mans de Bridges Trio + David Soler (Quadrant Records), Las simples cosas de Dani Alvarez & Sergi Sirvent (PSM-Music), Diürna de Sergi Sirvent i Martí Serra, Live at Jamboree de Sergi Sirvent Trio (Produccions Jazzenviu), Les narrations de Marcel·lí Bayer (Whatabout Music), Llorona de Mariola Membrives (Whatabout music), Live at Jamboree de Free Art Ensemble + Agustí Fernández, Alright again de Walk Tall i Entre tierras de Coetus (Temps Records), i a la coberta del llibre Un home cau de Jordi Basté i Marc Artigau (Rosa dels Vents).

Hi ha fotos meves als webs de Carles Dénia, Coetus, Bridges Trio, Marcel·lí Bayer, Claudia BardagíInsòlit Trio, Judit Neddermann, Venancio y los Jóvenes de AntañoNelson Project, Oriol RocaMarco Mezquida, Pau Figueres i Gabacho Marocconection, entre d’altres.

MÚSICA

Format com a fagotista al Conservatori Municipal de Barcelona, actualment sóc cantant de Becerrito (Dani Alvarez-Juan Pablo Balcázar-Jaume Llombart) i del grup Venancio y los Jóvenes de Antaño. També he passat per Nenê Gandaia (samba-funk), The Swingin’ Fruphones (swing), Dani Alvarez & Sergi Sirvent (boleros i cançó sentimental), Un gorrión sentimental (tangos amb Bartolomeo Barenghi) i Disidentes del Orfeón de Minsk (jazz canalla), i he tocat a trio amb Juan Pablo Balcázar & Oriol Roca i amb Santi Careta & Marcel·lí Bayer.

ALTRES FEINES REMUNERADES

Llicenciat en Humanitats per la UPF, treballo en diferents àmbits relacionats amb la gestió i els serveis culturals, especialment en la gestió d’arxius fotogràfics, la divulgació del patrimoni i el món editorial.

He treballat, entre d’altres, per les editorials Random House Mondadori i Acantilado, per a l’Obra Social de Catalunya Caixa (a la Fundació Un Sol Món, la Fundació Caixa Catalunya i l’Arxiu Fotogràfic de la Pedrera), la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i la Fundació Toni Catany.  Des de 2006 sóc regidor a les Nits d’Estiu al Terrat de La Pedrera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s